DHL
3,7 van de 5 sterren.
Schrijf een review

DHL Reviews

Schrijf een review voor dit bedrijf
Functie
Alle
Locatie
Nederland742 reviews

Waarderingen per categorie

3,5Werk-privébalans

Sorteer op

RelevantieBeoordelingDatum
742 reviews gevonden voor de zoekopdracht.Bekijk alle 22.221 reviews

Gezellige afdeling maar teamleider was een rotte appel

Door Indeed uitgelichte review

De nuttigste review volgens Indeed
Ik heb een gezellige tijd gehad met mijn collega's onderling. Teamleider vond ik een rotzak! Hij liegt de boel bij elkaar

Pluspunten

Gezellig met collega's

Minpunten

Ze bieden geen contract
Was deze review waardevol?

Officiële reactie van DHL

4 augustus 2022
Hello, Thanks very much for sharing your feedback with us through this review. We are happy to hear that the atmosphere with your colleagues was great. That is how it should be. We regret that you were dissatisfied with your manager's behavior in our company. That is a source of concern for us, and we will investigate.Of course, we are keen on retaining employees and providing them with opportunities within our organization. However, a certain proportion of temporary staff will always be required to compensate for temporary bottlenecks. Permanent extensions can thus only be made in the context of local needs and a long-term perspective for the employees. Individual requirements must also be met in order to extend an employment contract.Thank you for your commitment and loyalty during your time with us. Best wishes for your future endeavors.Best wishes to Schiphol!Your DHL Team

Het werk is beetje okay

Ik volg een studie dat heb ik aangegeven sommige dagen kan ik niet werken. Zonder overleg word ik gewoon opeens op de planning gegooid zonder dat met mij te overleggen. Wanneer ik aan gaf niet te kunnen werken werd mij gezegd je hebt een baantje hier je planned maar om ons heen En de telefoon gewoon op mn gezicht opgehangen! Ik ga per direct ontslag nemen!!!
Was deze review waardevol?

dynamic working atmosphere

Busy and varied position in a dynamic, international environment with energetic collegues, a lot of nice stuff to arrange and having a lot of fun together.
Was deze review waardevol?

Slechte sfeer en schreeuwend management

Toen ik bij DHL begon had ik er heel veel zin in. Al snel werd dat echter volledig kapot gemaakt. In het callcenter heerst er vriendjespolitiek en houdt management op basis van persoonlijke voorkeur bepaalde mensen de hand boven het hoofd. Goede mensen worden weggepest of krijgen niet de kans om door te groeien, terwijl mensen die aantoonbaar slecht functioneren van hun plaats zijn verzekerd omdat ze privé met management omgaan. Het verloop is daarom gigantisch hoog. Jammer, maar gelukkig ben ik gestopt.Voor mij nooit meer DHL! Begin er niet aan!

Pluspunten

Groot bedrijf

Minpunten

vriendjespolitiek, achterbaks gedrag, oneerlijke behandeling op basis van persoonlijke voorkeur
Was deze review waardevol?

Officiële reactie van DHL

4 augustus 2022
Hello,Thank you for your input. We are sorry to hear that your experience at our site in Maastricht has been far from satisfactory. We take every case extremely seriously. Being a call center employee is a demanding position and very important to our business operations. Favoritism causes awkward and biased situations and is frustrating when your work ethic and devotion to your company continually go unnoticed while your coworker receives praise or special perks for what you perceive as less effort.Putting up with a job you hate can seem downright intolerable at times. But, more often than not, it is the management that makes your job difficult. No manager is perfect, and sometimes stress brings out the worst behaviors. When a workspace is unhealthy, it impacts employee retention. That makes employee turnover inevitable, which places additional stress on our business. That is why we will investigate this further. We sincerely apologize for the unfair treatment you received, and we will strive to do better in the future by ensuring that all employees have a route for escalation when something isn't right.We wish you the best in future personal and professional projects and hope you will soon find what you are looking for in your working environment. Best wishes to Maastricht!Your DHL Team

Leuk werk , slechte sfeer en management

Het werk is oké , als je je routes kent is het leuk werk. Wel heel stressvol. Er wordt meer beloofd dan waargemaakt, het management laat het ook altijd zo blijken dat alles aan jou ligt. Ookal is dit niet zo, dit heb ik als heel hinderlijk ondervonden. Ook wordt je contract niet verlengd na 11 maanden. Kortom, slecht management op een leuk werkvlak.

Pluspunten

Vrijheid, buiten werken, dagen vliegen voorbij

Minpunten

Slecht management, wordt veel beloofd, maar niet nagekomen.
Was deze review waardevol?

Officiële reactie van DHL

8 augustus 2022
Hello,Thank you for your input. We are sorry to hear that your experience at our site in Winschoten has been far from satisfactory. We take every case extremely seriously. Being a parcel deliver is a demanding position and very important to our business operations.Nice to read that you like your job and the freedom you have. But, more often than not, it is the management that makes your job difficult. No manager is perfect, and sometimes stress brings out the worst behaviors. Regarding the contractual situation, it is somewhat difficult for us to judge from a distance what has not gone smoothly here and how we were able to get information at short notice.Hopefully, we will soon be able to intensively work on some of the topics you mentioned to increase employee satisfaction. Of course, this doesn't always happen at the same speed everywhere, but we're working on getting a little better every day.Nevertheless, thank you for all your hard work and effort. You make a difference by connecting people and improving lives!Best wishes to Winschoten!Your DHL Team

Beoordeel een bedrijf waarvoor je recent hebt gewerkt

Deel je ervaring om anderen te helpen

onvriendelijk bestuur en leidinggevende

Er worden onmogelijke dingen van je verwacht. Je krijgt alleen maar een grote mond. Vriendelijkheid is ver te zoeken. Een jaar gewerkt en het is onmogelijk om ooit eens een dagje vrij te krijgen, zelfs een zomervakantie was onmogelijk. Als ik me ziek melde stond er zoon druk achter en moest je eigenlijk gewoon ziek toch aan het werk. Echt verschrikkelijk ga hier niet werken!!!!!!!!!!

Minpunten

Alles
Was deze review waardevol?

Officiële reactie van DHL

29 juli 2022
Hello,Thank you for taking the time to give us this feedback.We are sorry that you were not satisfied with your time at our company and that the work was stressful. Stress is undoubtedly one of the biggest problems faced by the modern workforce. Work-life balance is a key part of self-care when juggling the responsibilities of your workday, home life, and relationships with your family members and other loved ones. Everyone has the right to vacation. Employees are the company's most important asset.We sincerely apologize for the unfair treatment you received, and we will strive to do better in the future by ensuring that all employees have a route for escalation when something isn't right. We wish you all the best in the future and thank you for your efforts.Best wishes to Zwolle!Your DHL Team

Word niet aangetrokken door de uurloon! In realiteit krijg je dit toch niet

Hier niet solliciteren als je als bijbaan hier komt werken. Bij DHL krijg je onmogelijke tijden zoals enkele minuten de tijd krijgen om 11 hoog in een flat een pakket af te leveren. De werkdruk stijgt de pan uit. Iedereen heeft de gele busjes wel eens gespot en is vaak stom verbaasd over hoe snel ze over de weg heen knallen. Dit rij gedrag is ook de enige manier hoe je je aan de planning kan houden. En zelfs dan is het vaak niet mogelijk. Daarnaast krijg je de tijd dat je langer over je rit doet ook gewoon simpelweg NIET uitbetaald! Dit is de bedrijfscultuur die DHL heeft. Je krijgt onmogelijke tijden waardoor je wel gevaarlijk MOET rijden en zelfs dan krijg je geen cent meer uitbetaald dan dat je ritlengte staat ingepland. Daarnaast is het inladen wat soms wel 3 kwartier kan duren en wanneer je moet wachten op de sortering of je busje die nog niet op het depot is ook niet uitbetaald. De uurloon zou misschien interessant zijn voor als een bijbaan maar in realiteit krijg je dit bij verre na toch niet, je bent een nummer bij dit bedrijf. Niks meer

Pluspunten

Flexibele planning, dit is ook echt het enige

Minpunten

Lees de review
Was deze review waardevol?

Officiële reactie van DHL

20 juli 2022
Hello,Thank you for your input. We are very sorry that you are not 100% satisfied with DHL.Your experience on our site has been far from satisfactory, which is a pity. Being a parcel deliverer is a physically demanding position and very important to our business operations. We are one of the largest employers in the world, and our employees are our company's greatest asset.There is a desire to continuously improve every part of our organization, including the routes and work distribution. One focus of the management team is currently on the tense personnel situation in the company. We are therefore working with the HR team to accelerate the recruiting measures and exploit the further potential.Nevertheless, thank you for all your hard work and effort so far. You make a difference by connecting people and improving lives!We wish you and your loved ones all the best.Your DHL Team 

Werken volgens schema

Hard werken volgens schema. Je krijgt uitbetaald naar het aantal stops die maakt en op de planning staan. Doe je er langer over krijg je niet betaald
Was deze review waardevol?

Officiële reactie van DHL

18 juli 2022
Dear colleague,Thank you for your input. We are sorry to hear that your experience at our site in Groningen has been far from satisfactory so far. Being a courier is a physically demanding position and very important to our business operations.Among our ranks, there is a desire to continuously improve every part of our organization, including the routes and work distribution. For this reason, we rely on our employees to come forward with constructive criticism and improvement feedback. Feel free to contact your manager or HR colleagues to talk about these topics.Nevertheless, thank you for all your hard work and effort so far. You make a difference by connecting people and improving lives!We wish you and your loved ones all the best.Your DHL Team

Ondankbare cultuur

Het werk is best relaxed, maar de algehele organisatie is werkelijk waardeloos. Als pakketbezorger ben je totaal afhankelijk van wanneer de pakketten aankomen op het depot, regelmatig sta je in je eigen tijd ( lees: niet betaald) te scannen voordat je met je route kunt beginnen, dit kan zomaar een uur per dag zijn. Er is een bezorgersloket voor je klachten, maar die nemen je absoluut niet serieus. De regiomanager is een waardeloze zak, die beloofd van alles maar komt niets na. Let op, anders dan de advertentie vermeld, is er bij dit bedrijf geen winstdeling of 13de maand!! Heb er 11 maanden gewerkt, nooit ziek gemeld, nagenoeg geen klachten, alle scores 100% ( lees: volgorde bezorgen, binnen tijdsvak etc.), maar zonder pardon en uitzicht op een vast contract wordt je hier na 11 maanden standaard ontslagen. Ik raad dit werkelijk niemand aan.....totaal geen waardering, ronduit schandalig.

Pluspunten

Werk is relaxed als je éénmaal je routes kent.

Minpunten

Zie al het bovenstaande!!! Slecht management, niet alle uren betaald, standaard ontslag na 11 maanden.
Was deze review waardevol?

Officiële reactie van DHL

12 juli 2022
Hello,Thank you for your input. We are sorry to hear that your experience at our site in Winschoten has been far from satisfactory. Being a parcel deliverer is a physically demanding position and important to our business operations.However, we were all the happier that you felt comfortable in your team with your colleagues, as the team spirit and willingness to help was always good.There is a strong desire among our ranks to continuously improve our management organization. As a result, we rely on our employees to provide constructive criticism and feedback for improvement.In the near future, we will focus our efforts on some of the topics you mentioned in order to improve employee satisfaction.Of course, this doesn't always happen with the same speed everywhere, but we're working on getting a little better every day. Nevertheless, thank you for all your hard work and effort during your time with us. We wish you and your loved ones all the bestWarm greetings to WinschotenYour DHL Team

Leuk werk, maar verpest door de cultuur en manier van uitbetalen.

Op de eerste indruk lijkt werken bij DHL een makkelijke en, met andere bezigheden in het leven, een baan die daarbij goed kan passen.Echter kom je er als parttime bezorger niet ontzettend goed vanaf. Het inladen, bijvoorbeeld, wordt NIET uitbetaald. Bij sommige ritten wordt er na een bepaald aantal uur (meestal 3) NIETS meer uitbetaald, en bezorg je dus in je vrije tijd. Je denkt een hoop gewerkt te hebben en dan is het bij de loonstrook even schrikken, helemaal omdat als parttime bezorger o.a. het vakantiegeld maandelijks uitbetaald wordt. Dit is een malafide bijproduct wat DHL heeft laten manifesteren door het continu in en uit laten stromen van medewerkers, waardoor de werkdruk hoog ligt en er altijd gaten in de planning zitten. Wil je hier gaan bezorgen? Doe het alleen als je echt geen andere keuze hebt, volledig nieuw in het vak van bezorgen bent of een tijdelijke baan nodig hebt terwijl je zoekt naar iets beters.
Was deze review waardevol?

Officiële reactie van DHL

4 juli 2022
Dear colleague,Thank you for your input. We are sorry to hear that your experience at our site in Krimpen aan de Lek has been far from satisfactory so far. Being a deliverer is a physically demanding position and important to our business operations.Among our ranks, there is a desire to continuously improve every part of our organization, including the routes and work distribution. For this reason, we rely on our employees to come forward with constructive criticism and improvement feedback. It might be a good idea to put everything on paper and talk about it.Feel free to contact your manager or HR colleagues to talk about these topics.Nevertheless, thank you for all your hard work and effort so far. You make a difference by connecting people and improving lives!We are here for youBest wishesYour DHL Team

Bad place to work for.

I worked at Henkel. We got bought out. They hired outside people they knew instead of promoting within people who have stayed with them. No opportunists for growth.

Pluspunten

Nothing.

Minpunten

They do not care about work/ home balance.
Was deze review waardevol?

Officiële reactie van DHL

27 juni 2022
Hello,Thank you for taking the time to provide us with your thoughts. Unfortunately, your rating isn't positive.Organizational politics is a sensitive issue and needs to be more often discussed. Favoritism causes awkward and biased situations and is frustrating .Thank you for noting this.We sincerely apologize for the unfair treatment you received, and we will strive to do better in the future by ensuring that all employees have a route for escalation when something isn't right. We wish you all the best in the future and thank you for your efforts.Best wishesYour DHL Team

Empresa ok

Nao foi uma ma experiencia, porem nao é o melhor sitio.
Was deze review waardevol?

Officiële reactie van DHL

16 juni 2022
Hello,Thank you for your positive review and the insights you share with us and others on Indeed. Without you and all the other colleagues, we would not be the company we are today. A positive working environment provides several benefits for both employees and employers. Knowing your employees’ skills and behavioral styles is essential for maximizing efficiency, and every manager knows that communication is the key to a productive workforce.The aim is to improve every part of our organization constantly.For this reason, we rely on our employees to come forward with constructive criticism and improvement feedback.We wish you much success and satisfaction in your next job. But most of all, thank you for all your efforts and patience. A warm greeting to Eindhoven!Your DHL Team

Onregelmatige uren

Je word niet per uur maar per route betaald, kom je pas achter als je aangenomen bent, ook uren zijn erg onregelmatig, de ene dag een route van 4 uur de andere 1 van 8.
Was deze review waardevol?

Officiële reactie van DHL

10 juni 2022
Hello,Thank you for taking the time to write a review. Your feedback helps us to improve continuously, which is why we particularly appreciate it. We are sorry that you were not satisfied with your time at our company and that the working hours are ery irregular.The fact that you felt this was inadequate is a concern and something we will look into. A desirable work-life balance leads the individual towards feeling less apprehensive about their ability to manage work and non-work commitments.We are sorry that these do not meet your expectations.Thank you for your commitment and loyalty during your time with us.Your DHL Team

Ondankbare bedrijfsvoering

Werk zelf was meestal superleuk, mits ontvangers niet gingen klagen om de meest onzinnige dingen, terwijl ze zelf niet zorgen dat ze thuis zijn, of de leverdatum wijzigden zodat je daar niet 4x voor niks stond en je er niks voor kreeg, want je kreeg per geleverd pakket, dat is veranderd geloof ik, maar je had niet eens tijd voor ontbijt/lunch/avondeten en plaspauzes, dat was voor mij de grootste minpunt aan dit werk, terwijl an sich, ik daar best nog steeds had willen werken als alles beter geregeld en betaald werd.

Minpunten

Geen tijd
Was deze review waardevol?

0 Doorgroeimogelijkheden

Geen doorgroeimogelijkheden, enorm slechte werk/prive balans. Slecht salaris voor uitgevoerde taken. Respectloze Managers.
Was deze review waardevol?

Officiële reactie van DHL

9 juni 2022
Hello,We have carefully read your detailed feedback. We are very sorry that you were not 100% satisfied with DHL during your time with us. A positive working environment provides several benefits for both employees and employers. We regret that you felt that the management was disrespectful. Managerial disrespect is a top concern that can make employees think about quitting, even if they like their job.That is why your input is so valuable to us.If you feel your career progression has slowed, contact your supervisor and have an open chat about it. Developing a plan for employee advancement, from scheduled raises to increases in responsibility levels and training for new skills, can help help you advance within the positions even without full-scale promotions.Thank you for your dedication and loyalty during the time you spent with us, all the best for your future projects.Your DHL Team

Gezellige collega's, leuke werkplek en loon te laag

Loon vind ik wat te laag, voor het werk dat je moet doen.

Pluspunten

Leuke collega's

Minpunten

Loon te laag
Was deze review waardevol?

Gezellige werkplek

Fijn je eigen tempo bepalen, je eigen privé werkplek in je bus en altijd vrolijke klanten die je treft! Ontzettend leuk werk
Was deze review waardevol?

Top baan

Het werk is goed, werkdruk is niet te hoog. Er word goed naar elkaar geluisterd en geholpen
Was deze review waardevol?

Officiële reactie van DHL

7 juni 2022
Dear colleague,You make us proud with a 5-star rating! Thank you very much for being a part of our DHL family and for your efforts to make our company the world leader in logistics. Fantastic to hear that you are so passionate about your work and that the management is very supportive. That is how it should be!We encourage managers to be aware of stress in the workplace and take steps to combat this before it gets out of control. Feel free to contact your human resources department and share your experiences/ suggestions for improvement with them. In the meantime, we wish you all the best and thank you for your excellent work!Warm greetings Your DHL Team

Was wel prima

Prima werk. Leuke collega's. Voor de rest organisatorisch vaak een chaos
Was deze review waardevol?

Officiële reactie van DHL

2 juni 2022
Hello,Thank you so much for your rating and for taking the time to share your honest feedback regarding your experience in your job as a trainer. A pleasant working environment and colleagues who treat one another fairly contribute to a pleasant working environment. As a company, we want to promote this as best we can.Chaos within an organization is not a death sentence. It is often a sign that a company is growing quickly or that the company is evolving. But that doesn’t mean it’s a good thing.To eliminate chaos, start small. Establish quick wins that demonstrate real value to the organization—and individual employees.Recently, we have already worked intensively on this topic you mentioned to increase employee satisfaction.Of course, this doesn't always happen at the same speed everywhere, but we're working on getting a little better every day. Thank you for your commitment and loyalty during your time with us.Your DHL Team

Te hoge werkdruk

Sommigen collega's waren top om mee te praten. het onderweg zijn naar klanten was ook wel tof. vrijheid (dacht ik). Plottwist:er wordt in je nek gehijgd door de dispatch. helden noem ik zulke mensen. dit gaat dan over iets te lang doen over een zending dan normaal. bedrijfscultuur is daar te ziek voor worden. ben je wat slomer dan de anderen dan wordt je meteen gezien als slecht of je hoort er niet bij. conclusie:slecht bedrijf!

Pluspunten

stukje vrijheid van depot naar je eerste aflevering en weer terug.

Minpunten

hoge werkdruk, aparte collega's, je word gezien als een getal
Was deze review waardevol?

Officiële reactie van DHL

2 juni 2022
Hello,Thank you for your input. We are sorry to hear that your experience at our site in Utrecht has been far from satisfactory. Being a courier is a physically demanding position and very important to our business operations.There is a desire to continuously improve every part of our organization, including the routes and work distribution. For this reason, we rely on our employees to come forward with constructive criticism and improvement feedback. Nevertheless, thank you for all your hard work and effort so far. You make a difference by connecting people and improving lives!We wish you and your loved ones all the bestYour DHL Team

Prima bijbaan

Als bezorger krijg je wanneer je op het depot komt een lijst met adressen en bijbehorende containers met pakketten, die je in je bus moet laden. In je "scanner" zit een navigatiesysteem geïntegreerd, zodat je steeds door middel van een klik automatisch naar het volgende adres wordt geleid. Vrij eenvoudig werk dus. DHL zegt te betalen op basis van een uurloon. Dit klopt niet helemaal. Je salaris is gebaseerd op o.a. het aantal pakketten en het aantal kilometer dat je rijdt in een rit. Hiervoor rekent DHL een bepaalde tijd, die je pas achteraf te zien krijgt in je urenoverzicht. Als je langer onderweg bent rij je in je eigen tijd. Het aantal uren dat DHL je geeft voor een rit komt wel gewoon redelijk overeen met het aantal uren die je bezig bent, zolang je goed doorwerkt. Verder is het leuk werk zolang je van autorijden houdt. Vooral als je een studentenbaan zoekt en niet bang bent hard te werken is het dus aan te raden.

Pluspunten

Leuk en eenvoudig werk, prima loon als je hard werkt

Minpunten

Hoge werkdruk, vooraf soms vaag hoeveel uur je betaald krijgt
Was deze review waardevol?

Officiële reactie van DHL

2 juni 2022
Dear colleague,We are glad to have you on board. We appreciate you taking the time to share this review with us.Thank you very much for being a part of our DHL family and for your efforts to make our company the world leader in logistics. At DHL, we strive to provide our employees with the best conditions and remuneration to feel valued. We comply with all applicable local laws regarding working hours, including overtime, rest breaks, and paid vacation. Whenever these or any other guidelines or policies are violated, we encourage our employees to reach out to their senior leaders or local HR teams so this can be investigated.Thank you for all your hard work and effort so far. You make a difference by connecting people and improving lives!A warm greeting to the NetherlandsYour DHL Team

Wil je meer weten over hoe het is om hier te werken?

Stel een vraag over solliciteren of werken bij DHL. Onze community staat klaar om te antwoorden.Stel een vraag

Algehele waardering

Gebaseerd op 22.221 reviews

Waarderingen per categorie

3,5 van de 5 sterren voor Werk-privébalans
3,5 van de 5 sterren voor Salaris/arbeidsvoorwaarden
3,3 van de 5 sterren voor Doorgroeimogelijkheden
3,3 van de 5 sterren voor Management
3,5 van de 5 sterren voor Bedrijfscultuur
  • Bedrijven
  • DHL
  • Reviews van medewerkers