Alfa & Zorg
3.6 van de 5 sterren.
Ontvang wekelijkse updates, nieuwe vacatures en reviews

Reviews over Bedrijfscultuur bij Alfa & Zorg

Schrijf een review voor dit bedrijf
Functie
Locatie

Waarderingen per categorie

Wissen
4.0Werk-privébalans
3.1Bedrijfscultuur

Sorteer op

RelevantieBeoordelingDatum
12 reviews gevonden voor de zoekopdracht.Bekijk alle 28 reviews
Werk-privébalans
Salaris/arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur

Iets kunnen betekenen voor anderen, zelfstandig maar met goed contact met hoofdkantoor.

Door Indeed uitgelichte review

De nuttigste review volgens Indeed
Een fijne werkomgeving, zelfstandig werken, verantwoordelijk zijn. Leuk contact met planning, alles in goed overleg. Mensen blij maken en zelf je werktijden bepalen. Doorgroeimogelijkheid naar wijkverpleging.

Pluspunten

Keurige secundaire arbeidsvoorwaarden. Zelf bepalen wanneer je beschikbaar bent, zelfstandig werken, veel contact met mensen, iets kunnen betekenen, dankbaar werk.

Minpunten

Salaris in de zorg cao kan beter
Was deze review waardevol?

Officiële reactie van Alfa & Zorg

30 juni 2021
Bedankt voor je positieve reactie! Wij zijn blij te horen dat je het naar je zin hebt.Wij wensen je nog veel jaren werkplezier bij Alfa & Zorg.Met vriendelijke groet,MiriamAlfa & Zorg
Werk-privébalans
Salaris/arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur

Leuke werk sfeer

Bijna een jaar bij alfa zorg gewerkt met veel plezier ,en met de clienten .zal ze zeker gaan missen .De communicatie verliep prima kreeg snel bericht terug als er wat was.Maar ga nu een andere functie doen bij ander bedrijf en op 1 locatie dat vindt ik wel erg fijn Wil alfa zorg bedanken voor mijn leuke tijd die ik heb gehad

Pluspunten

13 maand, vakantiegeld, eigen tijd
Was deze review waardevol?
Werk-privébalans
Salaris/arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur

Dankbaarwerk dat goed te combineren is met privé.

Dit bedrijf is vergeleken met een paar jaar geleden ontzettend gegroeid kwa ontwikkeling. Ik heb het er super naar mijn zin. Allemaal lieve cliënten die ik elke dag weer blij kan maken. Uren zijn in overleg.... Salaris wordt altijd netjes op tijd gestort. Zijn er problemen dan kan je altijd bij diverse afdelingen terecht om advies te vragen. Je krijgt vakantiegeld plus eindejaars uitkering. Ook zijn er mogelijkheden om opleidingen te volgen. Werken bij Alfa raad ik dan ook van harte aan. Dit omdat mij persoonlijke ervaring heel positief is.

Pluspunten

Vakantiegeld. Eindejaars uitkering. Opleidingen.

Minpunten

Minimumloon mag wel omhoog.
Was deze review waardevol?

Officiële reactie van Alfa & Zorg

30 juni 2021
Wat leuk dat je de tijd hebt genomen voor je uitgebreide positieve review, dank je wel daarvoor. Wij wensen je nog heel veel werkplezier bij Alfa & Zorg.Met vriendelijke groet,MiriamAlfa & Zorg
Werk-privébalans
Salaris/arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur

Zelfstandige werkomgeving

Sollicitatie gesprek was relax en duidelijk.......

Pluspunten

Eigen werktijden bepalen.

Minpunten

Geen reiskosten vergoeding
Was deze review waardevol?

Officiële reactie van Alfa & Zorg

11 mei 2021
Dank je wel voor je review. Wij zijn blij te lezen dat alles goed en duidelijk is verlopen.Wij wensen je veel werkplezier bij Alfa & Zorg.Vriendelijke groet,MiriamAlfa & Zorg
Werk-privébalans
Salaris/arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur

Goed bedrijf en goed voor hun personeel

Ik heb er met veel plezier gewerkt. Maar ik moest helaas ander werk zoeken vanwege te zware belasting.

Pluspunten

Goed contakt met de planners

Minpunten

Dat ik een nuluren contract had.
Was deze review waardevol?

Officiële reactie van Alfa & Zorg

11 mei 2021
Wat leuk te horen dat je met veel plezier bij ons hebt gewerkt, bedankt dat je de tijd hebt genomen om een review te schrijven. Vervelend dat je moest stoppen vanwege lichamelijke klachten.Wij wensen je veel werkplezier bij een andere werkgever!Vriendelijke groet,Miriam Alfa & Zorg

Beoordeel een bedrijf waarvoor je recent hebt gewerkt

Deel je ervaring om anderen te helpen

Werk-privébalans
Salaris/arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur

Goed voor werk-prive, slecht in betaling

Hier heb ik bijna een half jaar gewerkt, door privé omstandigheden (niet geheel gerelateerd aan Alfa & Zorg) heb ikzelf ontslag genomen. Al snel had ik mijn dagen volgepland dankzij team planning. Aan mijn wensen en mogelijkheden werd zeer goed rekening gehouden, heel erg bedankt! Zo kon ik werk goed combineren met mijn privé. Via de telefoon slecht bereikbaar, via de whatsapp wel beter. Verwacht echter niet gelijk antwoord! Ik vond het vrij veel personeelswisseling binnen team planning. Betaling volgens CAO VVT klopt absoluut. En ja, dat is niet echt een hoog uurloon. Maar het is zeker niet laag! Mensen die klagen over het uurloon; Er zijn bedrijven die €15 per uur bieden (2019). Echter lees goed de kleine lettertjes. Bij deze bedrijven moet je zelf je hele sociale voorzieningen regelen, met als gevolg dat je er netto veel minder aan over houdt. Bij Alfa & Zorg zit dit er allemaal bij! Helemaal super, was voor mij ook de reden waarom ik voor Alfa & Zorg heb gekozen. Reistijden tussen cliënten krijg je niet betaald. Hou daar rekening mee, maar volgens mij is dat bij alle instellingen zo en ergens ook hartstikke logisch als je weet hoe het zorgstelsel in elkaar zit (werk nu via WMO PGB en WMO WLZ). Voor mij was dit niet storend, het was voor mij ook een stukje pauze om even op adem te komen. Het werk wat je doet is echt zo ontzettend waardevol voor de cliënten, die je echt heel erg dankbaar zijn. Dat maakt het werk ontzettend leuk. Heb veel geleerd en voor mij zeker een opsteker dat ik dit werk bij een ander bedrijf absoluut nog wel zou willen doen. Waarom bij een - 
Was deze review waardevol?
Werk-privébalans
Salaris/arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur

Slechte werkgever

Ze geven een 1 uren contract, de te werken uren verschillen per week dus een wisselend salaris. De planning doet alleen de basis, als je bv door ziekte niet kunt werken moet je zelf contact opnemen met client en afspreken wanneer je wel kunt. Vervolgens contact opnemen met kantoor waar je gemiddeld 20 minuten id wacht staat op eigen kosten. Ook voor het doorgeven van info over client op eigen kosten en in eigen tijd. Bij uitval door feestdagen zelf met client inhaaluren afspreken. Als je de uren niet inhaalt dan gaan de uren van je vakantieuren af (ook Kerst en Nieuwjaar). Zwaar werk tegen het laagste CAO salaris, weinig tot geen begeleiding en bij ziekte 2 wachtdagen.

Pluspunten

Je bepaald zelf welke dagdelen je wilt werken

Minpunten

Zwaar werk, slecht betaald, slechte arbeidsvoorwaarden, veel investering van eigen tijd en belkosten
Was deze review waardevol?

Officiële reactie van Alfa & Zorg

15 oktober 2020
Bedankt dat je de tijd hebt genomen voor het schrijven van deze feedback. We vinden het jammer te horen dat je ervaring niet zo positief is geweest als we gehoopt hadden. We waarderen je feedback en zullen je inzichten gebruiken om de dingen nog beter te maken voor onze medewerkers.Nogmaals bedankt voor het delen van je ervaring. Team Alfa & Zorg
Werk-privébalans
Salaris/arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur

Alfa&zorg Mensen de hulp bieden die ze verdienen

Mijn ervaring is dat je mensen helpt waar je dat kan en het is fijn dat je ziet hoe dankbaar mensen zijn ,daar doe je het toch voor ! Ben zeer positief over Alfa & zorg , je kan alles met hun bespreken en als jij je best doet voor hun , doen hun het ook voor jou.

Pluspunten

Waardering, flexibiliteit
Was deze review waardevol?

Officiële reactie van Alfa & Zorg

6 februari 2019
Bedankt dat je de tijd hebt genomen voor het schrijven van deze feedback. We zijn blij te horen wat jouw ervaringen zijn. We waarderen je feedback en zullen je inzichten gebruiken om de dingen nog beter te maken voor onze medewerkers en cliënten. Nogmaals bedankt voor het delen van je ervaring. Team Alfa & Zorg
Werk-privébalans
Salaris/arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur

Zelfstandig kunnen werken, planning zelf aanpassen in overleg met cliënten, flexibel zijn erg belangrijk

Ik werk voor Alfa & Zorg sinds 2018 heb geen slechte ervaringen met dit bedrijf voor mij werkt het om op deze manier te werken omdat er veel eigen initiatief en zelfstandigheid wordt gevraagd van je als medewerker dat stukje past bij mij. Er zijn wel wat puntjes waar aan gewerkt kan worden zoals bijv. goede vervanging als je vrij bent, op het moment wordt verwacht dat je als medewerker dit oplost met de cliënt ivm uren waar cliënt recht op heeft, helaas kan je niet altijd alle uren inhalen als medewerker bij de vaste cliënten al probeer je dat wel. Betere bereikbaarheid voor zowel de cliënten als voor de medewerkers. Ik vind het persoonlijk prettiger als er contact met je opgenomen wordt als je planning veranderd ipv je planning iedere keer checken bij het medewerker portaal online. Ik werk nog steeds met plezier bij Alfa & Zorg maar er wordt inderdaad veel van je verwacht als medewerker.

Pluspunten

Zie Review

Minpunten

Zie Review
Was deze review waardevol?

Officiële reactie van Alfa & Zorg

6 februari 2019
Bedankt dat je de tijd hebt genomen voor het schrijven van deze feedback. We vinden het goed te horen wat jouw ervaringen zijn. We waarderen je feedback en zullen je inzichten gebruiken om de dingen nog beter te maken voor onze medewerkers. Nogmaals bedankt voor het delen van je ervaring. Team Alfa & Zorg
Werk-privébalans
Salaris/arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur

Goede samenwerking

Met veel plezier gewerkt. Kreeg ook een mooi verleng contract maar zelf andere keuze gemaakt. Van cliënten veel positieve reactie mogen ontvangen zagen mij liever niet gaan. Het is jammer dat thuiszorg toch nog een ondergewaardeerd vak is en jammer dat het geen vaste uren contract kan bieden. Ook voor veel cliënten blijft het toch moeilijk als er veel verloop van personeel is.

Pluspunten

eigen tijd indelen

Minpunten

Flex contract - Veel verloop van personeel
Was deze review waardevol?

Vacatures van Alfa & Zorg

Meer vacatures
Werk-privébalans
Salaris/arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur

Enthousiast team, groeiend, sociaal en ondernemend

Een sterk groeiende instelling, ze hebben aandacht voor cliënt en medewerkers. In de thuiszorg zijn veel veranderingen, daar moeten zij ook mee omgaan. Dus dynamisch maar wel met aandacht voor elkaar!

Pluspunten

Informeel, veel ontplooiing, dynamisch

Minpunten

Geen gespreid bedje, veel initiatief gevraagd.
Was deze review waardevol?

Officiële reactie van Alfa & Zorg

6 februari 2019
Bedankt dat je de tijd hebt genomen voor het schrijven van deze feedback. We zijn blij te horen wat jouw ervaringen zijn. We waarderen je feedback en zullen je inzichten gebruiken om de dingen nog beter te maken voor onze medewerkers en cliënten. Nogmaals bedankt voor het delen van je ervaring. Team Alfa & Zorg
Werk-privébalans
Salaris/arbeidsvoorwaarden
Doorgroeimogelijkheden
Management
Bedrijfscultuur

Ervaring Alfa&Zorg

Geachte Heer/Mevrouw, Ik heb dit werk heel zwaar gevonden omdat ik de hele dag hetzelfde moest doen en de hulp was van alle klanten. sommige waren erg labiel of wilde het hele huis in een paar uurtjes gedaan hebben. Ook moest je van hot naar her rijden op eigen kosten en had je heel weinig eigen tijd om van het ene adres naar het andere te gaan. De bereidheid en het omgaan met de klanten vraagt ontzettend veel van je, zo kreeg je met personen te maken die veeleisend of extreem gedrag vertoonde waar je dan mee om moest gaan , ook waren de kinderen van de oudere klanten vaak bemoeizuchtig of controlerend. Alfa&Zorg behandelde de klant als koning , maar nam het niet of nauwelijks voor de werknemers op. Vaak ging er iets mis door te weinig mensen op de planning afdeling. Financieel gezien was het absoluut onderbetaald en slecht geregeld, als de klant afbelde dat zat ik zonder inkomen en was er vaak geen ander adres waar je heen kon gaan. Kortom ik heb het met veel moeite en ook tegenzin gedaan.

Pluspunten

Soms had je hele aardige klanten, ik kon het werk goed combineren met mijn kinderen

Minpunten

Slechte arbeidsvoorwaarde, geen klant, geen geld, het vraagt teveel van de medewerkers aan flexibiliteit
Was deze review waardevol?

Officiële reactie van Alfa & Zorg

17 januari 2019
Bedankt dat je de tijd hebt genomen voor het schrijven van deze feedback. We vinden het jammer te horen dat je ervaring niet zo positief is geweest als we gehoopt hadden. We waarderen je feedback en zullen je inzichten gebruiken om de dingen nog beter te maken voor onze medewerkers. Nogmaals bedankt voor het delen van je ervaring. Team Alfa & Zorg

Wil je meer weten over hoe het is om hier te werken?

Stel een vraag over solliciteren of werken bij Alfa & Zorg. Onze community staat klaar om te antwoorden.Stel een vraag

Algehele waardering

3.6

Gebaseerd op 28 reviews
5
11
4
6
3
3
2
4
1
4

Waarderingen per categorie

4.0Werk-privébalans
3.4Salaris/arbeidsvoorwaarden
2.7Doorgroeimogelijkheden
3.3Management
3.1Bedrijfscultuur
  • Bedrijven
  • Alfa & Zorg
  • Reviews van medewerkers
  • Culture